Skigebieden in Bulgarije

Bulgarije klinkt over het algemeen als zeer ver weg en dat is het dan ook wanneer men het uit zou drukken in kilometers. Een skivakantie in Bulgarije klinkt dan ook niet direct als een van de beste mogelijkheden. Toch is dit land enorm in opkomst en dat is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn een aantal voordelen te noemen die het land biedt boven de traditionele skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Zo valt er tegenwoordig bijvoorbeeld heel goedkoop te vliegen naar de skigebieden in Bulgarije. Men hoeft niet langer met de eigen auto te reizen of deel te nemen aan een busreis. Het nadeel van deze reizen is namelijk dat het erg lang duurt voordat men aankomt op de plaats van bestemming en dit zorgt ervoor dat er kostbare tijd wordt verloren waarin men ook al op de piste had kunnen staan. Aan de andere kant zijn de kosten van de gemiddelde vliegreis enorm omlaag gegaan en is het daardoor mogelijk om heel voordelig naar Bulgarije te vliegen. Om deze reden is het dan ook slim om het hotel in de skigebieden in Bulgarije los van de vlucht te boeken. Op die manier kan men heel voordelig een skivakantie in Bulgarije boeken. De hotels zelf zijn in het land namelijk helemaal niet duur en de betere hotels zijn goed vergelijkbaar met wat we hier in België kennen. Daarnaast is de vlucht erg goedkoop wanneer men vliegt met een van de bekende prijsvechters. Tel daar het goedkope leven zelf in Bulgarije nog eens bij op en men kan op een zeer voordelige manier genieten van een skivakantie in Bulgarije.

De skigebieden in Bulgarije liggen minder hoog dan die van bijvoorbeeld Zwitserland. Daar vindt men bijvoorbeeld een aantal bergen die meer dan 4000m hoog zijn. Bulgarije kan daar niet aan tippen, maar er zijn wel bergen te vinden die richting de 3000m gaan en daarmee hoog genoeg zijn voor een heerlijke wintersportvakantie. De meeste skigebieden kan men vinden in het Rodopen gebergte. De hoogste berg hier is Musula. Overigens zijn veel van de bergen behoorlijk steil en valt het daarom vooral de beginnende skiërs in eerste instantie niet aan te raden om hier op skivakantie te gaan. De skigebieden van Bulgarije bieden aan de andere kant juist een hoop uitdaging aan de mensen die al vaker zijn geweest en zo wat meer ervaring op hebben kunnen bouwen.

Over het algemeen zijn de skigebieden in Bulgarije vrij compact te noemen. Anders dan in Frankrijk worden er geen grote delen van het land ingeruimd voor de wintervakanties, maar heeft men het redelijk beperkt gehouden en zitten de faciliteiten over het algemeen kort op elkaar. Het grote voordeel hiervan is dat men tijdens een skivakantie in Bulgarije eigenlijk alles bij de hand heeft en daardoor nooit lang hoeft te reizen. Al met al zal men zich in de skigebieden van Bulgarije een echte skipionier voelen die de gebieden kan gaan ontdekken om het thuisfront hier later over te vertellen.


Bulgarije Skireis Aanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!