Skigebieden in Frankrijk

Frankrijk is een erg populair land voor een leuke skivakantie en de Franse skigebieden zijn dan ook het doel van erg veel toeristen. Men kan er kiezen uit allerlei verschillende skigebieden en kan zo zelf bepalen wat voor een soort skivakantie er gehouden zal worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naar de skigebieden van het eerste uur af te reizen, maar bestaan er tegenwoordig ook tal van grote skigebieden die met elkaar verbonden zijn om zo een gigantisch netwerk mogelijk te maken.

Na de oorlog zijn de Fransen behoorlijk aan de slag gegaan met de verschillende skigebieden. Er is voor gezorgd dat er een groot plan werd ontwikkeld dat zou gaan leiden tot een groot netwerk van mogelijkheden voor een skivakantie in Frankrijk. Om die reden vindt men in Frankrijk vooral grote skigebieden die zijn voorzien van de meest moderne faciliteiten. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de skistations die dwars door het landschap gaan op de meest efficiënte wijze. In deze stations wonen eigenlijk maar heel weinig mensen, want ze zijn vooral ontworpen voor het toerisme en daarmee speciaal voor de Franse skigebieden. Het voordeel van de aparte skistations is dat men nauwelijks met een bus of de eigen auto zal moeten reizen en dat de hotels zich daardoor altijd dichtbij de piste bevinden. De oude flats uit de jaren '70 worden daarbij steeds meer vervangen voor meer moderne bebouwing waardoor het er ook steeds beter uit gaat zien.

In Frankrijk zijn ze skigebieden voornamelijk ontworpen voor de fans van skivakanties die graag een afdaling doen. Voor de mensen die graag wandelen of langlaufen is er wat minder te vinden, want Frankrijk heeft altijd voor ogen gehad een groot en spectaculair skigebied te worden waar men naartoe kan voor de mooiste afdalingen. Dit valt terug te zien in de manier waarop het netwerk van gebieden is opgezet. Tijdens een skivakantie in Frankrijk zal men kunnen zien dat de dorpjes duidelijk om de skiliften heen zijn ontstaan en niet andersom.

Een aantal van de dorpjes zijn in de laatste jaren omgetoverd tot wintersportgebieden waar ook de mensen die willen wandelen of langlaufen terecht kunnen. Frankrijk heeft namelijk erkend dat er meer wensen bestaan bij de mensen die een skivakantie in het land door willen brengen. Ondanks deze aanpassingen is het land echter nog altijd vooral gericht op de mensen die bij het zien van de plaatjes al zin krijgen in een flinke afdaling. Over het algemeen heeft dit er wel voor gezorgd dat de prijs van een skipas behoorlijk aan de hoge kant ligt. Daar komt nog bij dat de prijzen van het eten en drinken natuurlijk ook niet laag liggen in Frankrijk, waardoor een wintervakantie al snel duur uit kan pakken in dit land. Overigens krijgt men natuurlijk wel volledig waar voor z'n geld wanneer men houdt van de meest spannende afdalingen en eigenlijk constant op zoek zal zijn naar spanning en avontuur.


Frankrijk Skireis Aanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!