Skigebieden in Italië

Een skivakantie in Italië is vrij uniek en er zijn dan ook niet veel mensen die er heen gaan. Het grootste nadeel van Italië is namelijk dat het relatief ver weg ligt. Wanneer mensen er naartoe moeten rijden met hun auto of bijvoorbeeld met de bus willen zal dit automatisch een hoop tijd kosten. Het is allereerst natuurlijk niet leuk om zo lang onderweg te zijn, aangezien men de tijd wel nuttiger had kunnen besteden, maar aan de andere kant is het ook nog eens heel vervelend om hierdoor in principe twee dagen kwijt te zijn aan een reis. In die tijd had men ook op de piste kunnen staan als men bijvoorbeeld met het vliegtuig naar de Italiaanse skigebieden was gereisd. Dit is echter een zeer dure optie, waardoor veel mensen er toch voor kiezen ergens anders op skivakantie te gaan. Tenminste, tot enkele jaren geleden. Sindsdien is er met de komst van de low budget airlines een hoop veranderd voor Italië. Ineens ligt de Italiaanse kant van de Alpen namelijk een stuk dichterbij. Men hoeft maar een paar uurtjes te vliegen en kan dat op die manier ook nog eens heel voordelig doen. Zo is men niet veel tijd kwijt voor een korte reis naar de Italiaanse skigebieden. Daarnaast bestaan er erg goede verbindingen tussen de vliegvelden en de skigebieden waardoor het mogelijk is om nog dezelfde dag voet in de sneeuw te zetten nadat men in België op het vliegtuig is gestapt.

Het mooie van een vliegreis naar de Italiaanse skigebieden is daarnaast dat het heel erg mooi is om eerst over de witte Alpen heen te vliegen om daarna voet te zetten op de relatief warme grond van Italië. Een skivakantie naar Italië is daarmee meteen een vakantie van uitersten, want zodra men de trein of de huurauto neemt richting de verschillende skigebieden zullen de besneeuwde bergen snel dichterbij komen en daalt de temperatuur. Na een paar uurtjes zal men zelf midden in de sneeuw staan en kan het plezier in de kou dus gaan beginnen.

De Italiaanse skigebieden staan verder bekend als altijd wit. Zelfs wanneer het weer dit niet toelaat zorgen de Italianen er namelijk voor dat ze met behulp van kunstsneeuw toch een prachtig plaatje kunnen toveren en dat men er gebruik kan maken van de sneeuw waarvoor men komt. Deze voorsprong op het gebied van kunstsneeuw dient echter wel te worden afgezet tegen de achterstand op het gebied van de liftinstallaties. Over het algemeen zijn deze in de Italiaanse skigebieden niet zo goed ontwikkeld als in bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk. Een skivakantie naar Italië biedt desalniettemin natuurlijk wel weer andere voordelen.

Zo kan men in Italië in ieder geval genieten van de beste espresso en cappuccino en liggen de prijzen hiervan een stuk lager dan bij ons in België. Een ander klein punt waar men wel goed rekening mee moet houden zijn de lokale feestdagen en vakanties. Tijdens die dagen en periodes ziet het in de Italiaanse skigebieden namelijk zwart van de Italianen.


Italie Skireis Aanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!