Skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend als een van de landen waar de wintersport erg groot is. Ondanks dat er inderdaad op heel veel plaatsen gebruik kan worden gemaakt van de sneeuw is de wintersport er lang niet zo massaal als in Frankrijk, Zwitserland of Italië. Anders dan men op het eerst gezicht misschien zou verwachten is het juist de kleine manier waarop alles is opgezet dat Oostenrijk kenmerkt als skigebied. Om die reden kan men in Oostenrijk tijdens de skivakantie dan ook nog echt genieten van de gastvrijheid van de mensen daar en kennis maken met de manier van leven. Het is niet een en al feest wat er de klok slaat, maar men zit ook gezellig bij elkaar. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook wel de kroegen beschikbaar waar men tot in de kleine uurtjes door kan feesten, maar dit wordt veel minder gedaan dan in de eerder genoemde landen waarin de wintersport veel massaler is.

Over het algemeen liggen de pistes in Oostenrijk wat lager dan bijvoorbeeld in Zwitserland. In dat land kan men zeer hoog in de bergen heerlijk skiën. Het voordeel, of nadeel, hiervan is dat de hellingen behoorlijk steil zijn en dat het daardoor zeker voor beginnende wintersporters daardoor soms wat lastig is om hier goed te integreren in het leven van de skivakantie. In Oostenrijk liggen de pistes over het algemeen wat meer in de lagere bergen. Dit zorgt enerzijds voor de eerder genoemde gastvrijheid en gezelligheid, maar zorgt er ook voor dat het wat makkelijker is om hier te skiën. De Oostenrijke skigebieden zijn daarmee vooral goed geschikt voor mensen die nog niet eerder op skivakantie zijn geweest of die gewoon nog wat extra oefening nodig hebben voordat ze van de steile bergen af kunnen. Aan de andere kant zijn er natuurlijk wel een aantal plekken in de Oostenrijkse skigebieden te vinden die behoorlijk veel vragen van de man of vrouw op de lange latten, waardoor het eigenlijk voor iedereen mogelijk is om in Oostenrijk een heerlijke skivakantie te hebben.

Naast het afdalen van de verschillende pistes kan men tijdens een wintersport natuurlijk ook kiezen voor de langlaufsport. Deze is over het algemeen wat minder populair onder de huidige generatie jongeren, maar in Oostenrijk biedt men uitgebreid de mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Daar heeft men zelfs een groei gezien in het aantal wintersporters dat op deze manier van de sneeuw wil gaan genieten. Het is dan ook om die reden dat er steeds meer faciliteiten worden aangelegd voor het langlaufen en dat men zich ook op die manier dus in ieder geval niet hoeft te vervelen. Over het algemeen zijn er in de Oostenrijkse skigebieden allerlei routes beschikbaar die men hiervoor kan gaan gebruiken.

Uiteraard wordt er in Oostenrijk ook flink gefeest en kan men daarom na een dag skiën uitstekend terecht in de après-ski. Oostenrijk mag het dan misschien allemaal iets kleiner houden dan in Zwitserland of Italië, maar desalniettemin weten de Oostenrijkers heel goed hoe er een feestje gebouwd kan worden.


Oostenrijk Skireis Aanbiedingen



 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!