Skigebieden in Zwitserland

Een skivakantie naar Zwitserland is ondanks de sneeuwzekerheid en de hoge bergen vaak niet het eerste waar men aan denkt. Over het algemeen zijn de Zwitserse skigebieden minder populair dan de concurrenten in Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Toch is deze onderschatting volledig onterecht, want Zwitserland biedt werkelijk prachtige skigebieden en zou daarom zeker tot de top van de mogelijkheden moeten behoren. Een nadeel van Zwitserland is natuurlijk wel dat veel mensen het land nog altijd associëren met een relatief hoge prijs. Jarenland lag het prijsniveau er zo hoog dat men maar nauwelijks kon genieten van de vakantie want alles dat er extra werd uitgegeven werd keihard in de portemonnee gevoeld. Sinds de komst van de Euro is het prijsverschil echter een stuk kleiner geworden en zijn de prijzen over het algemeen niet hoger dan in Frankrijk of Oostenrijk. Het is daarom vooral het negatieve beeld dat er voor zorgt dat hier weinig mensen op skivakantie gaan, terwijl het uiteindelijk heel erg mee zal vallen en de skigebieden er daarnaast ook nog eens prachtig zijn.

In Zwitserland kan men zowel de kleine, gezellige plaatjes vinden om te skiën als de gigantische wintersportgebieden die heel duidelijk zijn ontwikkeld om hier de skivakantie van het leven te kunnen gaan beleven. Men heeft hier de beschikking tot werkelijk alles wat er maar in verband kan worden gebracht met een wintervakantie en zal zich daarom dan ook niet snel gaan vervelen. Het land is natuurlijk zeer breed en kent daarbij een aantal bergen die hoger dan 4000m zijn en daarmee de perfecte locaties bieden voor de meest mooie skigebieden in Zwitserland.

Qua cultuur is Zwitserland eigenlijk een beetje een mix van zowel Duitsland, Frankrijk als Italië. Dit valt in de verschillende Zwitserse skigebieden dan ook goed te merken. Zo kan men aan de hand van de taal en de eetgewoonten heel gemakkelijk zien in welk deel van het land men is en wat er daar gebruikelijk is. Aan de andere kant zijn de Zwitsers wel overal hetzelfde relatief ingetogen volk. Ze zijn uitermate hartelijk en houden er vooral van om zich met zoveel mogelijk luxe en weelde te omringen. Dit zien we onder andere terug in de wellness faciliteiten in de Zwitserse skigebieden.

Het mooie van Zwitserland voor een skivakantie is daarnaast eigenlijk dat er maar zo weinig mensen heen gaan. Om deze reden is er namelijk geen sprake van echt massatoerisme en kan men er nog echt rekenen op een avontuurlijke vakantie. In de Zwitserse skigebieden valt er werkelijk van alles te ontdekken en zal men over het algemeen een skivakantie hebben die nog lang in het geheugen zal blijven. Men dient de paden tijdens de skivakantie veelal nog zelf schoon te maken en waant zich op die manier werkelijk midden in de sneeuw op de gigantische bergen die het prachtige land rijk is. Eigenlijk is een skivakantie naar Zwitserland een wintervakantie zoals deze ooit bedoeld is.


Zwitserland Skireis Aanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!